OLEMME JÄSENIÄMME VARTEN

Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys SLSY ry:n tarkoituksena on lentoemäntien ja stuerttien oikeudellisen aseman turvaaminen työelämässä ja työsuhteessa sekä taloudellisen ja sosiaalisen aseman parantaminen. SLSY pyrkii aktiivisesti kehittämään lentoemäntien ja stuerttien työolosuhteita sekä ammattialaa ja ammattitaitoa.

Yhdistys tekee yleissitovan työehtosopimuksen ja valvoo sen noudattamista. Kiinteä yhteydenpito työnantajan kanssa sekä erilaiset yhteistyömuodot ovat tärkeä osa toimintaa ja vaikutusmahdollisuuksia. SLSY tekee yhteistyötä muiden ammattijärjestöjen, kattojärjestö SAK:n sekä kansainvälisten matkustamopalvelutyöntekijöiden järjestöjen kanssa.

Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys SLSY ry on matkustamohenkilökunnan oma etujärjestö jo vuodesta 1953: kukaan ei hoida, valvo tai kehitä etujasi paremmin. Ammattiliiton jäsenenä voit vaikuttaa palkkatasoon ja työehtoihin, kuten lepoaikoihin ja korvauksiin.

Jäsenemme työskentelevät mm. Finnairilla, Norralla ja Jetflitella.

Järjestäytymisaste on korkea. Esimerkiksi Finnairin lentoemännistä ja stuerteista 90 % kuuluu yhdistykseen.

SLSY on Auto- ja kuljetusalan Työntekijäliiton (AKT) ammattiosasto 208. AKT on osa Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestöä (SAK). Teemme yhteistyötä muiden kuljetusalan järjestöjen kanssa niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.

Jäseniä meillä on noin 2100.