Uutisia

AKT jättänyt tänään Finnairin matkustamohenkilökuntaa koskevan työtaisteluvaroituksen

7.2.2022
Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry on tänään jättänyt Palvelualojen työnantajaliitto Palta ry:lle työtaisteluvaroituksen koskien Finnairin matkustamohenkilökuntaa.

On aika selviytyä / It is time for us to survive / Open letter from Cabin Crew to Finnair Board Members and CEO

4.6.2020
Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistyksen SLSY:n puolesta lähetän Teille liitteenä olevan vetoomuksen työllistää tässä vaikeassa tilanteessa ennen kaikkea yhtiön omaa henkilökuntaa. On behalf of the the board of Finnish Cabin Crew Association SLSY ry. I send You an appeal to employ Finnairs own staff before using outsourced cabin crew. Terveisin Jari Toivonen Puheenjohtaja SLSY /President SLSY

Tarveharkinnan arviointi myös osaksi yhteistoimintaa

22.11.2019
SAK:n edustajiston sääntömääräinen kokous pidettiin 21.-22. marraskuuta. Keskustelun ytimessä oli työehtoshoppailu ja ammattiosaston puheenjohtaja käsitteli puheenvuorossaan tätä aihetta ammattikuntamme näkökulmasta, tapaus Delhi.

Barcelonan ja Hong Kongin tyytymätön työväki

24.10.2019
Poliittinen tilanne Hong Kongissa ja Barcelonassa on eskaloitunut suuriksi mielenosoituksiksi ja tilanteeksi, johon ei ole nähtävissä helppoa tai nopeaa ratkaisua. On vaikea neuvotella hajaantuneiden ja tyytymättömien kansalaisten kanssa, jotka osoittavat mieltään kaduilla. Rajuista yhteydenotoista herää kysymys, että onko tilanteissa muita juurisyitä, kuin poliittinen tilanne? Tilastot ja tutkimukset osoittavat, että kummassakin kaupungissa on tyytymätön työväki ja sosiaalinen epätasa-arvo on erityisen suuri. Lentoliikenne ja matkailuklusterin työpaikat saavat globaalisti vaikutteita näiden alueiden työvoiman kurjuudesta ja joutuvat myös kohtaamaan oman toimintansa nurjat puolet.

Delhin reitin siirtäminen alihankintaan ei ole meille ok!

24.10.2019
Alihankinta on Suomessa yrityksissä yleinen toimintatapa, jonka tarkoituksena ei ole murtaa työehtoja, vaan siirtää toimintoja tehokkaammalle ja osaavammalle toimijalle. Matkustamotyön ulkoistamisella alihankintaan EU/ETA maiden ulkopuolelle, puhutaan jostain aivan toisesta asiasta.

Epäonnistunut riskienhallinta on ulkoistamisen riski

2.7.2019
Kustannusjahti on samalla riskien hajauttamista, mutta onko oikein että työn ulkoistaminen on valtionyhtiöiden oikeus pelkällä ilmoituksella? Palkkojen polkemista tapahtuu erilaisin keinoin kotimaassa ja myös siirrettäessä toimintoja ulkomaille. Kirjoituksen esimerkkeinä ovat Boeing, Posti ja Finnair. Teksti: Henri Furuholm

Helmikuun AKT -lehti on ilmestynyt

28.2.2019
Finnairin Pääluottamusmies Esa Heimonen kertoo lentoemäntien ja stuerttien työehtojen sopimisen historiasta.

Uusille jäsenille liiton ja ammattiosaston toiminnasta

18.10.2018
Tervetuloa lentämään kaikki uudet lentoemännät ja stuertit! Meitä tulee lisää jatkuvasti ja videolla kerrotaan kuinka olemme järjestäytyneet ammattiyhdistykseen ja omaan liittoomme. Haluamme myös sinut jäseneksi! #AKT #SLSY #UWS 5 tärkeää minuuttia!

Mitä on matkustamotyön alihankinta?

25.8.2018
Alihankinnasta on kyse siitä, kun tarvittavan työn tekee ulkopuolinen yrittäjä ilman, että toisella sopijapuolella on mitään tekemistä itse työsuorituksen kanssa.

Puheenjohtajan videoblogi 1/2018

16.1.2018
Videot ovat loistava mahdollisuus esitellä edunvalvojiamme maailmalla matkaavalle jäsenistöllemme. Tarkoitus on tehdä kasvot tutuiksi.

Hyvät jäsenet, AKT:n toimihenkilöt ja työnantajat,

15.1.2018
Vuosi 2018 on tuonut mukanaan muutoksia SLSY:n toimintaan. Järjestäydymme tämän vuoden aikana osaksi Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliittoa (AKT). Tätä toimintaa vetää SLSY:n hallitus, jota kutsumme nyt toimikunnaksi. Kyseessä on yhdistyksemme historian suurin muutos. SLSY on nyt AKT:n ammattiosasto 208!

Palkkasihteerin terveiset

5.1.2018
Aloitin AKT ry:n palveluksessa 1.11.2017 vastuualueenani matkustamohenkilöstön työehtosopimus. Tehtävänäni on työehtosopimuksen kehittäminen ja toimin matkustamohenkilöstön työehtosopimuksen pääneuvottelijana sekä työehtosopimusneuvotteluissa että sopimuskauden aikana. 

Vastine Anna Kontulalle

1.9.2017
Kansanedustaja Anna Kontulan toivoo avoimessa kirjeessään SAK:laisten ay-johtajien lopettavan ”teinikiukuttelun” ja peräänkuuluttaa asiallista keskustelua EU/ETA-alueen ulkopuolelta palkattavien työntekijöiden saatavuusharkinnan poistamisesta.

Kuljetusliittojen kannanotto: Liikenne- ja viestintäministeriö on jälleen tuhomassa Suomen kansallisvarallisuutta

14.8.2017
Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin ideologinen yksityistämisvimma suuntautuu nyt rautatieliikenteeseen ja on toteutuessaan romuttamassa raideliikenteen alueellisen ja kansallisen kilpailukyvyn. Tästä tulisi kärsimään myös Suomelle elintärkeä vientiteollisuus.

Kommentti Finnairin toimitusjohtajan lisäeläkkeeseen

1.8.2017
”Käsittämätöntä”, toteaa Suomen lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys SLSY ry:n puheenjohtaja Juha Kuurne uutiseen Finnairin toimitusjohtajalle Pekka Vauramolle maksettavasta lisäeläkkeestä. Finnairin hallitus on päättänyt kerryttää Vauramolle lisäeläkettä 20 prosenttia tämän kiinteästä vuosipalkasta eli noin 130 000 euroa vuodessa. Tämä siitäkin huolimatta, että niin valtio kuin Finnair itsekin ovat linjanneet, ettei lisäeläkkeitä käytetä johdon palkitsemisessa.
RSS