Palkkasihteerin terveiset

5.1.2018

Aloitin AKT ry:n palveluksessa 1.11.2017 vastuualueenani matkustamohenkilöstön työehtosopimus. Tehtävänäni on työehtosopimuksen kehittäminen ja toimin matkustamohenkilöstön työehtosopimuksen pääneuvottelijana sekä työehtosopimusneuvotteluissa että sopimuskauden aikana. 

Valmistelen myös oman vastuualueeni riita-asiat työehtovaliokunnan päätöksentekoa tai työnantajaliiton kanssa käytäviä neuvotteluja varten. Suomen lentoemäntä- ja stuerttiyhdistyksen – SLSY ry:n AKT:n osaston 208 toimikunnan kokouksiin osallistun läsnäolo- ja puheoikeudella sekä tarvittaessa toimin yhteistyössä toimikunnan kanssa.

Ammattialajaosto on AKT:n organisaatioon kuuluva elin, joka valmistelee työehtosopimusasioita. Toimin ammattialajaoston sihteerinä. Ammattialajaosto kokoontuu työehtosopimusneuvottelujen aikana tai tarpeen vaatiessa muulloinkin. 

Työpaikoilla olevat luottamusmiehet ovat avainasemassa, sillä heidän välityksellään pystyn valvomaan työehtosopimuksen noudattamista työpaikoilla. Mikäli työpaikoilla tulee erimielisyyksiä, niin autan niiden ratkaisemisessa ja tarvittaessa neuvottelen niistä työnantajien tai heidän liittonsa PALTA:n kanssa. 

Tehtäväni on myös tukea työpaikoilla olevia luottamusmiehiä ja järjestää tarvittavia TES-koulutuksia heille sekä SLSY ry:n jäsenille. Osallistun myös yhdessä luottamusmiesten kanssa peruskursseilla pidettäviin ammattiliiton oppitunteihin. 

Jäsenrekisteri asioita hoitaa nyt AKT:n jäsenrekisteri, joten kaikissa jäsenyyteen liittyvissä asioissa kannattaa olla suoraan yhteydessä heihin. Lisätietoja löytyy AKT:n nettisivuilta.

Johanna Juntunen, Palkkasihteeri