On aika selviytyä / It is time for us to survive / Open letter from Cabin Crew to Finnair Board Members and CEO

4.6.2020

Finnair Cabin Crew employment at Helsinki base.
Finnair Cabin Crew employment at Helsinki base.
Finnairin Helsingin asemapaikan työllisyys.
Finnairin Helsingin asemapaikan työllisyys.

Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistyksen SLSY:n puolesta lähetän Teille liitteenä olevan vetoomuksen työllistää tässä vaikeassa tilanteessa ennen kaikkea yhtiön omaa henkilökuntaa. On behalf of the the board of Finnish Cabin Crew Association SLSY ry. I send You an appeal to employ Finnairs own staff before using outsourced cabin crew. Terveisin Jari Toivonen Puheenjohtaja SLSY /President SLSY

Otetaan yhteiskuntavastuu tosissamme!

 

PYYDÄMME FINNAIRIA LOPETTAMAAN MATKUSTAMOTYÖN ALIHANKINNAN

Avoin kirje Finnairin Hallitukselle, Toimitusjohtajalle ja Johtoryhmälle

 

 

Koronavirustilanne on saanut lentoyhtiöt ja kokonaiset valtiot taloudelliseen ahdinkoon. Finnairilla on nyt mahdollisuus lähteä uuteen nousukiitoon tekemällä järkevä vastuullinen päätös.

 

Pyydämme Finnairia lopettamaan matkustamotyön alihankinnan Hong Kongin, Singaporen ja Delhin reiteillä. Näin yhtiö paikkaa osaltaan koronaviruksen aiheuttamaa lovea kansantaloudelle. Tämä toimi tukee työllisyyttä, yhteiskunnan hyvinvointia sekä samalla rakentaa yhtenäisempää ja vastuullisempaa Finnairia.

 

Työtä Suomeen

 

Sen sijaan, että Finnair halpuuttaa työtä asemapaikkojen välillä, on yhtiöllä mahdollisuus työllistää jo työsuhteessa olevaa Helsingin asemapaikan omaa henkilökuntaa lomautusten sijaan. Tämän lisäksi yhtiö voi mahdollisimman pian työllistää Helsinkiin jo tänä vuonna koulutetut 200 työntekijää, jotka jäivät ilman työtä koronavirustilanteen vuoksi.

 

Alihankinnasta luopuminen mainituilla reiteillä antaa työtä lähes 400:lle Finnairin omalle lentoemännälle ja stuertille. Lentoliikenteen toipuminen koronavirus-pandemiasta tulee tapahtumaan hitaasti ja nyt on paras tilanne resurssien näkökulmasta luopua alihankinnasta. Keskittämällä matkustamohenkilöstön Helsinkiin, Finnair pystyy pitkäänkin jatkuvassa epävakaassa tilanteessa käyttämään miehistöä tehokkaasti ja reagoimaan muutoksiin ketterästi. Ennen kaikkea tällä yhtiön päätöksellä saavutetaan luottamuksen ilmapiiri, joka vie meidät läpi vaikeiden aikojen.

 

Voimakasta yhteiskuntavastuuta vaikeassa tilanteessa

 

Finnairilla on suomalaisten tuki ja valtio on yhtiön vahva ja vakaa omistaja. Tämä yksi työllisyyttä tukeva toimi olisi luottamuksen osoitus pääomistajaa ja henkilöstöä sekä koko yhteiskuntaamme kohtaan. Otetaan yhteiskuntavastuu tosissamme!

 

 

Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistyksen SLSY ry:n hallituksen puolesta,

 

Jari Toivonen

 

Puheenjohtaja 

Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys, SLSY ry, osasto 208

Hallituksen jäsen, Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto, AKT ry

 

President

Finnish Cabin Crew Association, SLSY ry, branch 208

Board member of the Finnish Transport Workers Union, AKT ry